Nemes Társadalom

Szellemi Menedék

2019. április 02. 19:00 - Kilényi Márk

Nagyszabású, három napos nemzetközi konferenciát szervezett a Matthias Corvinus Collegium a Várkert Bazárban. A rendezvényen számos szaktekintély mellett felszólalt Nicolas Sarkozy, volt francia elnök, valamint a magyar miniszterelnök is. Orbán Viktor beszédében kiemelte- Magyarország kevésbé kedélyes nyugat európai megítélésében kiemelt szerepet játszik a nemzetközi “soft power”, ami becslése szerint 85% körüli liberális túlsúllyal rendelkezik. Megjegyezte– ezzel szemben közép-kelet európában már kiegyensúlyozottabb a helyzet.

Mint Angliában diplomázott, itthon élő fiatal, napról napra szemmel követem a Magyarországgal kapcsolatos külföldi médiavisszhangot, mely egyre kevésbé titkolja vágyvezérelt természetét. A nehézsúlyú sajtóbefolyással bíró liberális elit, látván a hazánkból eredő, az európai népek köreiben továbbgyűrűző, a szuverenitás szerelmét tükröző gondolatok erejét, hatalmát féltve igyekszik saját érdekei mentén irányítani a közvéleményt. Még egy Nagy Britannia súlyú ország eltávolodása– mely döntést migrációval kapcsolatos meglátásai jelentősen befolyásoltak– sem tudta rávenni a szellemi hűbérurakat, hogy szorosan fülükre tapasztott kezüket leengedjék, s az általuk hangosan hirdetett “kritikus gondolkodás” fővesztés terhe melletti bűnét maguk kövessék el.

A konferenicára ellátogató médiaszakemberek közül többen panaszkodtak. A kávészünet kötetlen beszélgetései során kifejtették otthoni tapasztalataikat, különös hangsúlyt fektetve a bürokratikus intézményi hierarchia politikai egyoldalúságára, mely egyszerűen elnyomja, vagy megbélyegzi azokat, akik írásaikban megkérdőjelezik a migráció geopolitikai folyamatának erkölcsi, kulturális, vagy biztonságpolitikai aspektusait. Vannak akik munkahelyüket féltve véleményüket inkább magukba fojtják. Mások szerint számos szerkesztő egyszerűen kiszórja azon cikkeket, melyek nem tükrözik a föderalista fősodrást. Többen már inkább álnéven, kisebb körökbe húzódva, “underground” blogok keretein belül folytatják a véleménnyilvánítást. Egy dolgot mind kiemeltek- kevés ilyesfajta kezdeményezés születik manapság a kontinensen, ahol ennyire őszintén beszélhetnek. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemestarsadalom.blog.hu/api/trackback/id/tr1914732971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása